فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:22 Issue: 3, Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/08/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سوده خلدی، محمد معتمدی فر*، فرشته فانی، سمانه محبی، عبدالله بازرگانی صفحات 180-187
    پیشینه: اشریشیا کلی تولیدکننده شیگا-توکسین (STEC) یکی از مهمترین پاتوژن های منتقله از غذا است که منجر به بیماری های انسانی با علایم شدید می شود. اگرچه سروگروه O157 به طور عمده از نمونه های انسانی جدا شده است، میزان شیوع فزاینده سروگروه های غیر O157 در سال های اخیر توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است.
    هدف
    ارزیابی اپیدمیولوژی و شناسایی ویژگی های مختلف ایزوله های STEC در نمونه های گوشت خام گاو، گوشت مرغ و سبزیجات در شیراز، جنوب غرب ایران انجام شد.
    روش کار
    دویست نمونه گوشت گاو و گوشت مرغ از بخش های مختلف لاشه و چهارصد نمونه سبزیجات (هویج، کاهو، خیار، و سبزی خوردن) به طور تصادفی گرفته شدند؛ STEC جدا شدند و با استفاده از روش های استاندارد میکروبیولوژی تایید شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی (AST) با استفاده از روش دیسک دیفیوژن کربی-بایر انجام شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای شناسایی سروگروه های O، ژن های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده شد.
    نتایج
    52% از نمونه های گاو، 8% از نمونه های مرغ و 2/7% از سبزیجات STEC-مثبت بودند. علاوه بر این، بیشترین فراوانی فاکتورهای حدت متعلق به حضور همزمان stx1 و stx2 بود. سروگروه O157 تنها در ایزوله های گاو (8/3%) و کاهو (6/16%) شناسایی شد، در حالی که میزان سروگروه های غیر O157 نسبتا بالا بود (تا 2/44%). بیشترین میزان مقاومت در ایزوله های STEC نمونه های مختلف مربوط به نالیدیکسیک اسید (5/62%)، تتراسایکلین (7/55%)، و آمپی سیلین (48%) بود. نتیجه گیری: به دلیل شیوع نسبتا بالای سروگروه های غیر O157 در مطالعه ما، توجه بیشتر به این سروگروه های STEC در مطالعات آینده توصیه می شود. علاوه بر این، سطح بالای مقاومت در برابر برخی آنتی بیوتیک ها که در این مطالعه مشاهده شده است، باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بتالاکتامازهای وسیع الطیف، پاتوژن منتقله از غذا، سروگروه های O، STEC، ژن های ویرولانس
  • حسن میرعرب رازی، نجمه مصلح، طهورا شمالی*، نیلوفر توانگر، فاطمه نمازی صفحات 188-194
    پیشینه: ضایعات قرنیه از جمله بیماری های مهم چشمی در پرندگان محسوب می شود. نتایج کوتاه مدت استفاده از داروهای ضد التهاب در ضایعات قرنیه پرندگان به خوبی توصیف نشده است.
    هدف
    این مطالعه اثرات داروهای مختلف ضد التهاب را در بهبود ضایعات قرنیه ناشی از سوختگی قلیایی در مرغ های تخمگذار به عنوان مدلی برای پرندگان ارزیابی می کند.
    روش کار
    مرغان تخمگذار بالغ به طور تصادفی به 7 گروه (15 عددی) به شرح زیر تقسیم شدند: 1. کنترل منفی (طبیعی) (NC)، و 2. کنترل مثبت (PC) با ضایعه قرنیه تجربی، 3 تا 7. پرندگان با ضایعه قرنیه تحت درمان با قطره چشمی دگزامتازون، فلویورومتولون، پردنیزولون، کتورولاک یا دیکلوفناک هر 6 ساعت (QID) به مدت 5 روز متوالی.
    نتایج
    در پایان آزمایش، بهبودی مناسبی در گروه PC بر اساس سطح ضایعه مشاهده شد، در حالی که اندازه ضایعات در گروه های تحت درمان از نظر آماری نسبت به پرندگان گروه PC بیشتر بود (p < 0.05). اگرچه تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد، پرندگان تحت درمان با کتورولاک، دیکلوفناک یا فلویورومتولون نمره های هیستوپاتولوژیک بالاتری برای بسیاری از پارامترهای مورد سنجش نسبت به سایر گروه ها دیگر داشتند. میزان فاکتور نکروز تومور-آلفا (TNF-α) و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) در بافت قرنیه گروه های مختلف از نظر آماری یکسان بود. بیان mRNA ماتریکس متالوپروتییناز-9 (MMP-9) در گروه PC در مقایسه با پرندگان NC دو و نیم برابر افزایش یافت. با این حال، پرندگانی که با داروهای ضد التهاب تحت درمان قرار گرفتند هیچ بیان قابل شناسایی از mRNA MMP-9 را نشان ندادند. نتیجه گیری: پنج روز تجویز موضعی داروهای ضد التهاب غیر استروییدی (NSAIDs) یا گلوکوکورتیکوییدها (GCs) با سرکوب بیان mRNA MMP-9 در بافت قرنیه و نیز اثرات مخرب بر ترمیم زخم در مرغان تخمگذار با زخم های قرنیه ناشی از سوختگی قلیایی همراه است.
    کلیدواژگان: داروهای ضد التهاب، پرنده، قرنیه، التیام، ماتریکس متالوپروتئیناز-9
  • مهسا خسروی بختیاری، حسن شریفی یزدی*، سعید نظیفی، مهران قائمی، مریم حدادی پور زرندی صفحات 195-202
    پیشینه: سیترال (C10H16O)، ماده اصلی سیمبوپوگون سیتراتوس (روغن علف لیمو) است و می تواند عوارض جانبی استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. دیابت ناشی از کمبود انسولین باعث استرس اکسیداتیو در کبد می شود.
    هدف
    اهداف این مطالعه بررسی اثرات بهبودی سیترال بر پارامترهای اکسیداتیو انتخاب شده و بیان ژن پاراکسوناز 1 (PON1)و نیتریک اکسید سنتاز اندوتلیالی (eNOS) در یک مدل موش صحرایی دیابتی ملیتوس القا شده با استرپتوزوتوسین (STZ) بود.
    روش کار
    چهل موش صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل (C)، کنترل سیترال (CC)، و دو گروه دیابتی ناشی از STZ (دیابتی (D) و سیترال دیابتی (CD)). پس از تایید دیابت (روز 7)، درمان از طریق گاواژ با سیترال (300 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن (BW)) در گروه های CD و CC آغاز شد و به مدت 2 هفته ادامه یافت.
    نتایج
    در روز 21 مطالعه، به دنبال درمان با سیترال به مدت 14 روز، سطح سرمی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) و PON1 در گروه CD به طور معنی داری در مقایسه با گروه D افزایش یافت (P<0.05). در حالی که درمان با سیترال، سبب کاهش معنی داری در MDA، و eNOS در گروه CD نسبت به گروه D شد (P<0.001). میزان بیان ژن PON1 کبد در گروه CD نسبت به گروه D به طور قابل توجهی افزایش یافته بود (P<0.001)؛ در حالی که بر عکس آن برای بیان ژن کبدی eNOS مشاهده شد. با این حال، بین گروه های C و CC از لحاظ تمامی شاخص های مورد بررسی هیچ اختلاف معنی داری یافت نشد (P>0.05). نتیجه گیری: این مطالعه اثرات مثبت سیترال را بر وضعیت آنتی اکسیداتیو سرم و بیان ژن کبدی PON1 و eNOS در موش صحرایی دیابتی نشان داد.
    کلیدواژگان: سیترال، دیابت، بیان ژن، نیتریک اکسید سنتاز، پاراکسوناز 1
  • علیرضا قربانی، راحم خوشبخت*، حامی کابوسی، حسام الدین شیرزاد اسکی، فاطمه پیروی قادیکلایی صفحات 203-208
    پیشینه: شواهدی وجود دارد که نشان دهنده ارتباط احتمالی بین اشریشیا کلی بیماری زای پرندگان (APEC) و سایر سویه های اشریشیا کلی بیماری زای خارج روده ای (ExPEC) مانند سویه های بیماری زای دستگاه ادراری انسان می باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی ارتباطات فیلوژنتیک و حدت بین 70 سویه APEC و UPEC (35 سویه APEC و 35 UPEC) تهیه شده در شمال ایران که یکی از مراکز اصلی صنعت طیور در کشور است انجام شد.
    روش کار
    واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و DNA چند شکلی تکثیر شده تصادفی (RAPD) به ترتیب با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد و داده ها با استفاده از نرم افزارهای BioNumerics و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    شایع ترین ژن fliC (6/70%) و به دنبال آن fimH (1/67%) بود اما سویه های APEC و UPEC تفاوت های فاحش و واضحی در حضور برخی از ژن های حدت مانند fliC، hlyD، و sfa1 و گروه فیلوژنتیک غالب در روش های انگشت نگاری DNA نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج تفاوت های آشکاری بین سویه های APEC و UPEC از نظر فیلوژنتیک و الگوی ژن حدت نشان داد، هرچند APECهای جدا شده علیرغم داشتن ژن های حدت مانند papC، ibeA، و iss می توانند پتانسیل بالایی برای بروز بیماری در انسان ها داشته باشند و در جوامع با سطح پایین بهداشت عمومی و صنعت طیور، شیوع خطرناکی ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی بیماری زای پرندگان، تکنیک RAPD، اشریشیا کلی بیماری زای دستگاه ادراری، عوامل حدت
  • جینگ شوان شی، شیائویانگ لی، مین ژو، هنگ چی، یینا سونگ، جیاشون وانگ، جین هی هوانگ* صفحات 209-216
    پیشینه: داکسی یوراسیل تری فسفات نوکلیوتید (dUTP) پیروفسفاتاز (dUTPase, DU) یک آنزیم از ویروس آرتریت-انسفالیت بزی (CAEV) است که اتصال dUTP را در DNA به حداقل می رساند. ویروس آرتریت-انسفالیت بزی تا حدی با تکیه بر توانایی خود برای فرار از ایمنی ذاتی سبب ایجاد عفونت های مقاوم می شود. اینترفرون β (IFN-β) یک نشانگر مهم برای ارزیابی سیستم ایمنی ذاتی است، و دارای طیف وسیعی از فعالیت های ضدویروسی است.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی جزییات پاسخ IFN-β به عفونت با CAEV انجام شد.
    روش کار
    بیان IFN-β و تکثیر سندای ویروس (SeV) و ویروس وزیکولار استوماتیت (VSV) با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز کمی زمان واقعی (qPCR) تعیین شد. اثر DU بر مسیر سیگنال دهی اینترفرون با استفاده از سنجش گزارشگر لوسیفراز مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    در مطالعه ما بیان IFN-β به طور معنی داری باعث مهار شد و تکثیر SeV و VSV در سلول های با بیان بالای CAEV-DU تقویت شد. DU عنصر پاسخ تحریک شده توسط اینترفرون (ISRE) و فعالیت پروموترهای IFN-β که توسط مسیر RIG-I/MDA5/MAVS/TBK1 القا شدند را تحت تاثیر قرار داد، در حالی که بر آن هایی که توسط فاکتور 3 تنظیم کننده اینترفرون القا شده بودند (IRF3-5D) اثر نداشت. نتیجه گیری: پروتئین DU با مهار فعالیت مولکول های انتقال دهنده سیگنال در بالادست IRF3، تولید IFN-β را مهار کرده و در نتیجه به CAEV کمک می کند تا از ایمنی ذاتی فرار کند. یافته های حاصل از این کار شواهدی را برای درک عفونت پایدار و التهاب سیستم چندگانه CAEV فراهم می کند.
    کلیدواژگان: ویروس آرتریت-انسفالیت بزی، dUTPase، ایمنی ذاتی، اینترفرون تیپ 1
  • حسین حسینی، زهرا ضیافتی کافی، محمد ملکان، سید علی غفوری، محمدحسین فلاح مهرآبادی، ناصر صدری، علی هژبر راجعونی، آرش قلیان چی لنگرودی* صفحات 217-221
    پیشینه: عفونت متاپنوموویروس پرندگان (aMPV) تاثیرات اقتصادی قابل توجهی بر صنعت طیور در سرتاسر جهان دارد.
    هدف
    هدف این مطالعه، بررسی مولکولی انواع تیپ های aMPV در مزارع گوشتی استان های مختلف ایران از سال 1394 تا 1397 می باشد.
    روش کار
    سواب های نای و کامی از 200 گله جوجه گوشتی با علایم تنفسی از 10 استان ایران شامل کردستان، آذربایجان غربی، سمنان، اصفهان، سیستان و بلوچستان، قزوین، خوزستان، فارس، گیلان، و خراسان رضوی از بهمن سال 1394 تا دی سال 1397 جمع آوری شدند. پس از استخراج RNA، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن N وجود aMPV تایید شد. سپس پرایمرهای اختصاصی تحت تیپ برای تمایز دادن تحت تیپ های خاص مورد استفاده قرار گرفتند. تمام نمونه های مثبت توالی یابی شدند.
    نتایج
    به عنوان یک روند کلی، درصد جوجه های مثبت aMPV به مرور زمان افزایش یافت. تمام نمونه ها با هم دسته بندی شدند و در گروه تحت تیپ B از aMPV قرار گرفتند. اگرچه 2 نمونه از 1394 و 2 نمونه از 1397 در یک شاخه جداگانه قرار گرفتند، اکثریت نمونه های مطالعه حاضر از 1394، 1395 و 1397 در شش تحت شاخه جدا شده از هم را نشان دادند و نزدیک به جدایه های 1389 و 1391 از ایران قرار گرفتند. نتیجه گیری: مطالعه میدانی فعلی نشان دهنده وجود aMPV در تعدادی از مناطق قابل توجهی از ایران است. بنابراین، نقش این ویروس در بیماری های تنفسی جوجه های گوشتی نباید نادیده گرفته شود.
    کلیدواژگان: متاپنوموویروس پرندگان، جوجه گوشتی، ایران، بررسی فیلوژنی، RT-PCR
  • آسومان دوجی اوزکان، غمزه گونی اسکیلر، اوزگه تورنا*، نور قازان، الیف سوزن کوچوک کارا، اسلیهان بایکال، کیویلجیم سونمز صفحات 222-229
    پیشینه: تومورهای غدد پستانی گربه (FMGTs) سومین تومورهای تشخیص داده شده رایج در گربه ها هستند. تومورهای غدد پستانی گربه رفتار بیولوژیکی تهاجمی دارند و پاسخ ضعیفی به درمان های جراحی و دارویی دارند، بنابراین، برای بهبود درمان نیاز به رویکردهای جدید درمانی است. کورکومین (CUR) یک ترکیب پلی فنولی است و اثرات ضد سرطانی دارد و سبب ایجاد آپوپتوز از طریق مکانیسم های مختلف به خصوص در سرطان سینه در انسان می شود. با این حال هیچ مطالعه ای در مورد اثرات CUR بر FMGTs انجام نشده است.
    هدف
    هدف این مطالعه تعیین اثرات ضد تکثیری و آپوپتوتیک CUR بر رده سلولی پرایمری گرفته شده از نمونه های بافتی FMGT مربوط به دو مورد بیمار بود که به عنوان کارسینوما-ساده، نوع لوله ای (گرید 3) دسته بندی شده بودند.
    روش کار
    اثر سمیت سلولی CUR با آزمون نمک تترازولیوم محلول در آب (WST-1) تعیین شد. برای تعیین اثر آپوپتوتیک CUR آنالیز اکریدین اورنج (AO)، چرخه سلولی و انکسین V انجام شد.
    نتایج
    نتایج ما نشان داد که CUR از طریق القای آپوپتوز و توقف چرخه سلولی (G0/G1) دارای یک اثر ضد تکثیری و آپوپتوتیک بر روی سلول های FMGT است. نتیجه گیری: بنابراین، این اولین مطالعه ای است که اثرات CUR بر FMGTs را نشان می دهد. با این حال، به مطالعات مولکولی بیشتری برای مقایسه اثرات CUR بر فنوتیپ های مختلف آسیب شناسی بافتی و تعیین مکانیسم های مولکولی بیشتر شامل مسیرهای سلولی و آپوپتوتیک احتمالی متاثر از CUR نیاز است.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، چرخه سلولی، کورکومین، تومور غدد پستانی گربه
  • سیده الناز قریشی امری، جلال شایق*، سعید عالمیان صفحات 230-233
    پیشینه

    بروسلوز یک بیماری مهم مشترک بین انسان و دام در ایران است. مخازن متعددی برای این بیماری در طبیعت وجود دارد. اطلاعات کمی در این زمینه در ایران است.

    هدف

    مطالعه حاضر به بررسی شیوع و تنوع گونه های بروسلا در اندام های رتیکولواندوتلیال گوسفندی از جمله کبد، طحال، روده (غدد لنفاوی مزانتر) و ریه پرداخته است. این امر کمک می کند تا توانایی گونه های مخزن در انتقال بیماری به حیوانات دیگر از طریق این اندام ها نشان داده شود.

    روش کار

    در مجموع 200 اندام احشایی گوسفندی شامل 44 روده، 51 ریه، 52 طحال، و 52 کبد جمع آوری شد. وجود گونه های مختلف بروسلا با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج شیوع گونه های بروسلا را در 56 نمونه (4/28%) نشان داد. علاوه بر این، کبد و روده به ترتیب بیشترین و کمترین اندام آلوده بودند. به طور کلی، 48 نمونه از 56 نمونه مثبت آلوده به بروسلا آبورتوس بودند، در حالی که 10 نمونه به بروسلا ملی تنسیس آلوده بودند. نتیجه گیری: در نهایت، نتایج حضور احتمالی بروسلا آبورتوس در بین حیوانات اهلی، به ویژه گوسفند و گاو را تایید کرد، و نقش گوسفند را به عنوان میزبان مخزن برای انتقال احتمالی آن به گاو برجسته کرد.

    کلیدواژگان: گونه های بروسلا، مخزن، گوسفند، احشا
  • زهرا رضایی، سعید زین الدینی، حجت باغ شاهی*، آرمین توحیدی، ثمینه فرجی صفحات 234-238
    پیشینه

    مکمل سازی رقیق کننده منی با آنتی اکسیدان های مختلف می تواند کیفیت منی را افزایش دهد.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی افزودن پیریدوکسین (ویتامین B6)، یک ترکیب فنولی دارای خواص آنتی اکسیدانی، به رقیق کننده لسیتین سویا بر شاخص های حرکتی و کیفی اسپرم بز پس از فرآیند انجماد-یخ زدایی بود.

    روش کار

    منی در فواصل هفتگی از چهار بز مهابادی جمع آوری شد، مخلوط و به هفت زیر نمونه تقسیم شد. سپس آن‎ها با رقیق کننده مکمل شده با پیریدوکسین صفر، 2، 4، 6، 8، 10، و 12 میلی مولار رقیق شدند. پس از فرآیند انجماد-یخ زدایی، پارامترهای کیفی از جمله مشخصات حرکتی اسپرم، زنده مانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی و میزان مالون دی آلدیید مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که سطح 6 میلی مولار پیریدوکسین بیشترین میزان تحرک کل را داشت (P<0.05). حرکت پیشرونده اسپرم در پیریدوکسین 4، 6، و 8 میلی مولار بیشترین بود (P<0.05). اگرچه گروه کنترل کمترین حرکت پیشرونده را داشت، از نظر آماری اختلاف معنی داری با سطح 12 میلی مولار نداشت. در بین سطوح پیریدوکسین، سطح 6 میلی مولار بهترین عملکرد را در میزان یکپارچگی غشای پلاسمایی، زنده مانی اسپرم و کاهش غلظت مالون دی آلدیید در مقایسه با گروه کنترل داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان دادند که مکمل سازی رقیق کننده لسیتین سویا با سطح 6 میلی مولار پیریدوکسین می تواند موجب بهبود پارامترهای حرکتی و کیفی مانند زنده مانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی و کاهش تنش اکسیداتیو اسپرم بز پس از یخ زدایی شود.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، مالون دی آلدئید، رقیق کننده لسیتین سویا، اسپرم، ویتامین B6
  • ارحام قریشی، پاویتر کاور*، ناریندر سینگ شارما، آنیل کومار آرورا صفحات 239-243
    پیشینه

    میکروب ها به داروهایی که برای درمان عفونت ها استفاده می شوند به دلیل توانایی ایجاد مقاومت ضد میکروبی، بی پاسخ می شوند.

    هدف

    کار تحقیقاتی حاضر به منظور مطالعه الگوهای فنوتیپی و ژنوتیپی مقاومت ضد میکروبی در تحت گونه های استافیلوکوکوس جدا شده از شیر بز انجام شد.

    روش کار

    در مجموع 200 نمونه شیر از بزهای سالم و مبتلا به ورم پستان در استان پنجاب، هند بررسی شد. سپس جدایه ها به طور بیوشیمیایی و مولکولی (واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)) شناسایی شدند. آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از 15 آنتی بیوتیک مختلف انجام شد. تشخیص مولکولی ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک با استفاده از PCR انجام شد. به منظور مطالعه ارتباط بین الگوهای مقاومت ژنوتیپی و فنوتیپی در بین جدایه ها، آزمون مربع کای انجام شد.

    نتایج

    در مجموع 47 تحت گونه استافیلوکوکوس جداسازی شدند که به ترتیب 33 و 14 جدایه کواگولاز مثبت و منفی بودند. جدایه ها بیشترین مقاومت فنوتیپی را به پنی سیلین جی (P) (4/91%) نشان دادند. استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) 25/56% بودند. در بین ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک، tetK (23/87%) شایع ترین ژن جدا شده بود و پس از آن، blaZ (10/85%)، mecA (93/48%) و tetM (89/14%) بودند. تحلیل آماری نشان داد که الگوهای مقاومت فنوتیپی و ژنوتیپی با مقاومت به پنی سیلین و متی سیلین (MET) به طور معنی داری با هم در ارتباط هستند.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای تحت گونه های استافیلوکوکوس مقاوم به آنتی بیوتیک، بخصوص MRSA، در شیر بز نگران کننده است و باید در این منطقه مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن های مقاومت به آنتی بیوتیک، بز، PCR، تحت گونه استافیلوکوکوس
  • حسین حسینی، حمیده نجفی، محمدحسین فلاح مهرآبادی، بهرام غلامیان، شهریار نوروزی، مهران احمدی، زهرا ضیافتی کافی، ناصر صدری، علی هژبر راجعونی، آرش قلیان چی لنگرودی* صفحات 244-247
    پیشینه

    آدنوویروس های پرندگان (FAdVs) مسیول انواع مختلف علایم بالینی با اهمیت روز افزون در صنعت طیور در سرتاسر جهان می باشد. بیماری های معمول ناشی از FAdVs شامل هپاتیت به همراه گنجیدگی (IBH)، سندرم آب آوردگی پریکارد-هپاتیت (HHS)، فرسایش سنگدان (GE)، بیماری تنفسی و خونریزی در ماهیچه و سایر ارگان ها می باشد.

    هدف

    طی سال 1399، جوجه های گوشتی از شمال ایران خونریزی های پتشی و اکیموز را در ماهیچه های ران و سینه در کشتارگاه نشان دادند. خونریزی ها در 10 تا 60% (با میانگین 20 تا 30%) جوجه ها در هر گله مشاهده شد برای آگاهی از علت این ضایعات، مطالعه حاضر انجام شد.

    روش کار

    فاکتورهای مختلف محیطی مورد بررسی قرار گرفت و FAdV، ویروس بیماری بورس عفونی (IBDV) و ویروس کم خونی عفونی جوجه ها (CIAV) با استفاده از سنجش های مولکولی تشخیص داده شد.

    نتایج

    در بین ویروس های مورد آزمایش، FAdV توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تشخیص داده شد و تجزیه و تحلیل توالی ویروس را در گونه های E، سروتیپ 7 قرار داد. نتیجه گیری: این اولین گزارش از وجود FAdV-7 در طیور ایران می باشد. غربالگری موثر جوجه ها در سن کشتار باید در کل کشور انجام شود.

    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، آدنوویروس پرندگان، خونریزی، ژن هگزون
  • بیتا چراغی، رعنا وفائی، سید مهدی نصیری* صفحات 248-250
    پیشینه

    اخیرا مشخص شده است که تریتریکوموناس فتوس یکی از علل اسهال مزمن در گربه های خانگی است، اما گزارشی از تریکومونیازیس روده ای گربه در ایران وجود ندارد.

    توصیف بیمار

    یک گربه ماده مو کوتاه 9 ماهه خانگی، با سابقه اسهال مزمن در دو ماه گذشته، با درمان آنتی بیوتیکی قبلی ناموفق در کلینیک دیگری، به بیمارستان ما ارجاع داده شد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان

    معاینه بالینی، دمای مقعدی را 8/39 درجه سانتیگراد نشان داد. شمارش کامل خون (CBC)، لوکوگرام التهابی متوسطی را نشان داد. در ارزیابی مرطوب مدفوع، موجودات متحرکی مشاهده شد. سیتولوژی گسترش خشک از اسکارپینگ مقعدی، تعداد زیادی سلول های التهابی به همراه تعداد زیادی تروفوزوییت با ویژگی های مورفولوژیکی مشخص، شامل آکسوستیل مرکزی، غشای مواج، تاژک، و یک هسته جانبی را نشان داد. واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام شد و تشخیص تریتریکوموناس فتوس را تایید کرد. پس از درمان با مترونیدازول و پروبیوتیک ها، گربه به طور کامل بهبود یافت. نتیجه گیری: این مطالعه نشان دهنده اولین مورد تریکومونیازیس روده در گربه مبتلا به اسهال مزمن در ایران است.

    کلیدواژگان: گربه، اسهال مزمن، ایران، تریتریکوموناس فتوس
|
  • S. Kholdi, M. Motamedifar *, F. Fani, S. Mohebi, A. Bazargani Pages 180-187
    Background
    Shiga-toxin-producing Escherichia coli (STEC) is an important food-borne pathogen causing human diseases with severe symptoms. Although the O157 serotype has been mostly isolated from human specimens, the increasing incidence rates of non-O157 serogroups have attracted special attention in recent years.
    Aims
    Evaluation of the epidemiology and identification of different characteristics of STEC isolates from raw beef, chicken meat, and vegetable samples in Shiraz, Southwest Iran.
    Methods
    Two hundred beef and chicken meat samples from different parts of carcasses and four hundred vegetable samples (carrots, lettuce, cucumber, and leafy greens) were randomly taken; STEC were isolated and confirmed using standard microbiological methods. Antimicrobial susceptibility testing (AST) was performed using the Kirby-Bauer disc diffusion method. Polymerase chain reaction (PCR) was used for the identification of O-serogroups, virulence, and antibiotic resistance genes.
    Results
    52% of beef, 8% of chicken, and 7.2% of vegetable samples were STEC-positive. Further, the highest frequency of virulence factors belonged to the co-existence of stx1 and stx2. O157 serogroup was only detected in beef (3.8%) and lettuce (16.6%) isolates, while the rates of the non-O157 serogroups were relatively high (up to 44.2%). The highest resistance rate in the STEC isolates of different samples belonged to nalidixic acid (62.5%), tetracycline (55.7%), and ampicillin (48%).
    Conclusion
    Paying more attention to non-O157 serogroups in future studies is recommended due to the relatively high prevalence of theses STEC serogroups in our study. Besides, the high level of resistance to some antibiotics observed in this study needs to be addressed.
    Keywords: ESBL, Foodborne pathogen, O-serogroups, STEC, Virulence genes
  • H. Mirarab Razi, N. Mosleh, T. Shomali *, N. Tavangar, F. Namazi Pages 188-194
    Background
    Corneal lesions are considered among important ophthalmic conditions in avian patients. Short-term outcome of using anti-inflammatory agents in corneal lesions of birds are not well-described.
    Aims
    The study evaluates effects of different anti-inflammatory agents on healing of alkali burn-induced corneal lesions in layer hens as an avian model.
    Methods
    Adult layers were randomly allocated into 7 groups (n=15) as follows: 1. Negative (normal) control (NC), and 2. Positive control (PC) with an experimentally induced-corneal lesion, 3-7. Birds with corneal lesions that were treated with dexamethasone, fluorometholone, prednisolone, ketorolac, or diclofenac eye-drops every 6 hours (QID) for 5 consecutive days.
    Results
    At the end of the experiment, proper healing was observed in PC group based on lesion area, while treated groups showed statistically larger lesion sizes as compared to PC birds (p <0.05). Although no significant difference was observed among groups, birds treated with ketorolac, diclofenac or fluorometholone had higher histopathological scores for most of the assayed parameters than other groups. Levels of tumor necrosis factor-α (TNF-α) and vascular endothelial growth factor (VEGF) in corneal tissue of different groups were statistically the same. The mRNA expression of matrix metalloproteinase-9 (MMP-9) was increased 2.5 folds in PC group as compared to NC birds. However, birds treated with anti-inflammatory agents showed no detectable expression of MMP-9 mRNA.
    Conclusion
    Five days of topical administration of non-steroidal anti-inflammatory agents (NSAIDs) or glucocorticoids (GCs) is associated with suppression of MMP-9 mRNA expression in corneal tissue and detrimental effects on wound healing in layers with alkali burn-induced corneal ulcers.
    Keywords: Anti-inflammatory agents, Bird, Cornea, Healing, Matrix metalloproteinase-9
  • M. Khosravi Bakhtiari, H. Sharifiyazdi *, S. Nazifi, M. Ghaemi, M. Hadadipour Zarandi Pages 195-202
    Background
    Citral (C10H16O) is the main ingredient of Cymbopogon citratus (lemongrass oil) and can reduce the side effects of oxidative stress. Diabetes caused by insulin deficiency induces oxidative stress in the liver.
    Aims
    This study aimed to investigate the ameliorative effects of citral on selected oxidative parameters and the gene expression of paraoxonase 1 (PON1) and endothelial nitric oxide synthase (eNOS) in a rat model of streptozotocin (STZ)-induced diabetes mellitus.
    Methods
    Forty rats were divided into four groups at random: control (C), control citral (CC), and two STZ-induced diabetic groups (diabetic (D) and citral diabetic (CD)). After diabetes confirmation (day 7), gavage treatment with citral (300 mg/kg body weight (BW)) was started in the CD and CC groups and continued for two weeks.
    Results
    On day 21 of the study, following treatment with citral for 14 days, the serum levels of total antioxidant capacity (TAC), and PON1 in the CD group were significantly increased compared to those in the D group (P<0.05). While treatment with citral caused a significant decrease in the Malondialdehyde (MDA), and eNOS in the CD group compared to those of the D group (P<0.001). The expression rate of liver PON1 gene was considerably upregulated in the CD group compared to that in the D group (P<0.001); while the opposite was observed for eNOS gene expression. However, there was no significant difference between the CC and C groups in terms of all examined parameters (P>0.05).
    Conclusion
    This study showed positive effects of citral on serum antioxidant status and liver gene expression of PON1 and eNOS in diabetic rats.
    Keywords: Citral, Diabetes, Gene expression, Nitric oxide synthase, Paraoxonase 1
  • A. R. Ghorbani, R. Khoshbakht *, H. Kaboosi, H. Shirzad-Aski, F. Peyravii Ghadikolaii Pages 203-208
    Background
    There is evidence representing the possible relationship between avian pathogenic Escherichia coli (APEC) and other extraintestinal pathogenic E. coli (ExPEC) strains such as human uropathogenic isolates.
    Aims
    ‏‏The present study was conducted to evaluate virulence and phylogenetic relationship between a total of 70 APEC and UPEC isolates (35 APEC and 35 UPEC isolates) obtained from the north of Iran which is one of the core areas of the country’s poultry industry.
    Methods
    Polymerase chain reaction (PCR) and random amplified polymorphism DNA (RAPD) analyses were conducted using specific primers, and data was analyzed using BioNumerics and SPSS softwares.
    Results
    The most prevalent gene was fliC (70.6%) followed by fimH (67.1%), but APEC and UPEC isolates showed inordinate and obvious differences in the presence of some virulence genes such as fliC, hlyD, and sfa1 and predominant phylogenetic groups in DNA fingerprinting methods.
    Conclusion
    The results showed obvious differences existed between isolates of APEC and UPEC in terms of phylogenetics and pattern of virulence gene; however, despite having virulence genes such as papC, ibeA, and iss, APEC isolates can have a high potential for causing disease in humans and may generate dangerous outbreaks in communities with low levels of hygiene in public and the poultry industry.
    Keywords: Avian pathogenic E. coli, RAPD technique, Uropathogenic E. coli, Virulence factors
  • J. Shi, X. Li, M. Zhu, H. Chi, Y. Song, J. Wang, J. Huang * Pages 209-216
    Background
    Deoxyuracil triphosphate nucleotide (dUTP) pyrophosphatase (dUTPase, DU) is an enzyme of caprine arthritis-encephalitis virus (CAEV) that minimizes incorporation of dUTP into the DNA. Caprine arthritis-encephalitis virus relies partly on its ability to escape from innate immunity to cause persistent infections. Interferon β (IFN-β) is an important marker for evaluating the innate immune system, and it has a broad spectrum of antiviral activity.
    Aims
    This study was conducted to investigate the details of the IFN-β response to CAEV infection.
    Methods
    The expression of IFN-β and the proliferation of Sendai virus (SeV) and vesicular stomatitis virus (VSV) were determined by real-time quantitative polymerase chain reaction (qPCR). The effect of DU on the IFN signaling pathway was evaluated using luciferase reporter assays.
    Results
    In our study, the expression of IFN-β was significantly inhibited and the proliferation of SeV and VSV was promoted in cells overexpressing CAEV-DU. DU affected interferon stimulated response element (ISRE) and IFN-β promoter activities induced by RIG-I/MDA5/MAVS/TBK1 pathway, while did not affect them induced by interferon regulatory factor 3 (IRF3-5D).
    Conclusion
    DU protein downregulated the production of IFN-β by inhibiting the activity of the signal transduction molecules upstream of IRF3, thereby, helping CAEV escape innate immunity. Findings of this work provide an evidence to understand the persistent infection and multiple system inflammation of CAEV.
    Keywords: Caprine arthritis-encephalitis virus, dUTPase, Innate immunity, Interferon Type I
  • H. Hosseini, Z. Ziafati Kafi, M. Malekan, S. A. Ghafouri, M. H. Fallah Mehrabadi, N. Sadri, A. Hojabr Rajeoni, A. Ghalyanchilangeroudi * Pages 217-221
    Background
    Avian metapneumovirus (aMPV) infection has significant economic impacts on the poultry industry all around the world.
    Aims
    The aim of this study is molecular investigations of different types of aMPV in broiler farms in different provinces of Iran from 2016 to 2018.
    Methods
    Tracheal and oropharyngeal swabs were collected from two hundred broiler chickens with respiratory signs in ten provinces of Iran, including Kurdistan, West Azerbaijan, Semnan, Esfahan, Sistan and Baluchistan, Qazvin, Khuzestan, Fars, Gilan, and Khorasan Razavi from February 2016 to December 2018. After RNA extraction, the presence of aMPV was confirmed using N gene special primers. Then, subtype-specific primers were utilized to differentiate the specific subtype. All positive samples were sequenced.
    Results
    As a general trend, the percentage of aMPV positive chickens increased gradually over time. All samples were clustered together and placed in the subtype B aMPV group. Although 2 samples from 2016 and 2 samples from 2018 were placed in a separate branch, most of the current study samples of 2016, 2017, and 2018 revealed six segregated sub-branches, and they were placed close to other isolates of 2011 and 2013 from Iran.
    Conclusion
    The current field study indicated the presence of aMPV in a considerable number of areas in Iran. Thus, the role of this virus in broiler respiratory complex should not be neglected.
    Keywords: Avian Metapneumovirus, Broiler, Iran, Phylogenetic analysis, RT-PCR
  • A. Deveci Ozkan, G. Guney Eskiler, O. Turna *, N. Kazan, E. Sozen Kucukkara, A. Baykal, K. Sonmez Pages 222-229
    Background
    Feline mammary gland tumors (FMGTs) are the third most diagnosed tumors in cats. Feline mammary gland tumors have aggressive biological behavior and poor response to both surgical and medical treatments, thus, new therapeutic approaches are essential to improve. Curcumin (CUR) is a polyphenol component exhibiting anti-cancer effects and induces apoptosis through different mechanisms especially in human breast cancer. However, there is no study investigating the effects of CUR on FMGTs.
    Aims
    The aim of this study was to determine the anti-proliferative and apoptotic effects of CUR on primary cell lines from FMGT tissue samples of two cases classified as carcinoma-simple, tubular type (grade III).
    Methods
    The cytotoxic effect of CUR was determined by water-soluble tetrazolium salt-1 (WST-1) assay. Annexin V, cell cycle, and acridine orange (AO) analyses were performed to determine the apoptotic effect of CUR.
    Results
    Our results showed that CUR had an anti-proliferative and apoptotic effect through induction of apoptosis and cell cycle arrest (G0/G1) on FMGT cells.
    Conclusion
    Therefore, this is the first study that shows the effects of CUR on FMGTs. However, further molecular studies are required to compare the effects of CUR on different histopathological phenotypes and to determine the further molecular mechanisms including the potential apoptotic and cellular pathways affected by CUR.
    Keywords: Apoptosis, cell cycle, curcumin, Feline mammary gland tumor
  • S. E. Goreyshi Amri, J. Shayegh *, S. Alamian Pages 230-233
    Background

    Brucellosis is an important zoonotic disease in Iran. There are several reservoirs for this disease in nature. There is little information in this regard in Iran.

    Aims

    The present study investigated the prevalence and diversity of Brucella species in ovine reticuloendothelial organs including liver, spleen, intestine (mesenteric lymph nodes), and lung. This help to address the ability of the reservoir species in disease transmission to other animals through these organs.

    Methods

    A total of 200 ovine visceral organs including 44 intestines, 51 lungs, 52 spleens, and 52 livers were collected. The presence of different Brucella species was studied using the polymerase chain reaction (PCR).

    Results

    The results demonstrated the prevalence of Brucella species in 56 (28.4%) samples. In addition, liver and intestine were the most and the least infected organs, respectively. In general, 48 out of 56 positive samples were infected with Brucella abortus, while 10 samples were infected with Brucella melitensis.

    Conclusion

    Eventually, the results approved the possible presence of B. abortus among domestic animals, especially sheep and cattle, and highlighted the role of sheep as reservoir hosts for its potential transfer to cattle.

    Keywords: Brucella Species, Reservoir, Sheep, Viscera
  • Z. Rezaei, S. Zeynodini, H. Baghshahi *, A. Towhidi, S. Faraji Pages 234-238
    Background

    Supplementing the semen extender with various antioxidants can increase the quality of semen.

    Aims

    The aim of the present study was to investigate the addition of pyridoxine (vitamin B6), a phenolic compound with antioxidant properties, to soybean lecithin extender on motility and quality indices of goat sperm after freezing-thawing process.

    Methods

    Semen was collected at weekly intervals from four Mahabadi goats, mixed, and was divided into 7 subsamples. They were then diluted with the basal extender supplemented with 0, 2, 4, 6, 8, 10, and 12 mM pyridoxine. Following freeze-thawing process, quality parameters such as sperm motility characteristics, viability, plasma membrane integrity, and malondialdehyde content were determined.

    Results

    The results showed that pyridoxine at the level of 6 mM caused the highest total motility rate (P<0.05). Progressive sperm motility was highest at the 4, 6, and 8 mM pyridoxine (P<0.05). Although the control group showed the least progressive motility, it was not statistically significantly different from the 12 mM level. Among the pyridoxine levels, the 6 mM level recorded the best performance in term of plasma membrane integrity, sperm viability, and decreasing malondialdehyde concentration compared to the control group (P<0.05).

    Conclusion

    The findings indicated that soybean lecithin extender supplemented with 6 mM pyridoxine can improve motility and quality parameters such as viability, plasma membrane integrity, and reduce oxidative stress of goat sperm after thawing.

    Keywords: antioxidant, Malondialdehyde, Soybean lecithin extender, Sperm, Vitamin B6
  • A. Quraishi, P. Kaur *, N. Singh Sharma, A. K. Arora Pages 239-243
    Background

    Microbes become unresponsive to the drugs used to treat infections due to their ability to acquire antimicrobial resistance.

    Aims

    The present research aimed to study the patterns of phenotypic and genotypic antimicrobial resistance in Staphylococcus spp. isolated from goat milk.

    Methods

    A total of 200 milk samples were collected to isolate Staphylococcus spp. from mastitic and healthy goats from Punjab state, India. The isolates were then identified biochemically and molecularly (polymerase chain reaction (PCR)). An antibiotic sensitivity test was conducted using 15 different antibiotics. Molecular detection of antibiotic resistance genes was done using PCR. Chi-square test was done to study the association between genotypic and phenotypic resistance patterns among the isolates.

    Results

    A total of 47 Staphylococcus spp. were isolated of which 33 and 14 isolates were respectively coagulase positive and negative. The isolates phenotypically showed the highest resistance to Penicillin G (P) (91.4%). Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) was found 56.25%. Amongst the antibiotic resistance genes, tetK (87.23%) was the most prevalent isolated gene followed by blaZ (85.10%), mecA (48.93%), and tetM (14.89%). Statistical analysis revealed that the genotypic and phenotypic resistance patterns were significantly associated with penicillin and methicillin (MET) resistances.

    Conclusion

    The high prevalence of antibiotic-resistant Staphylococcus spp., especially MRSA, in goat milk is of concern and needs to be addressed in this area.

    Keywords: Antibiotic resistance, Antibiotic resistance genes, Goat, PCR, Staphylococcus spp
  • H. Hosseini, H. Najafi, M. H. Fallah Mehrabadi, B. Gholamian, S. Noroozi, M. Ahmadi, Z. Ziafati Kafi, N. Sadri, A. Hojabr Rajeoni, A. Ghalyanchilangeroudi * Pages 244-247
    Background

    Fowl adenoviruses (FAdVs) are responsible for a variety of clinical symptoms, with an increasing significance in the poultry industry throughout the world. Typical diseases caused by FAdVs include inclusion body hepatitis (IBH), hepatitis-hydropericardium syndrome (HHS), gizzard erosion (GE), respiratory disease, and hemorrhage in muscles and organs.

    Aims

    During 2020, broiler chickens from the north of Iran showed ecchymotic and petechial hemorrhages in thigh and breast muscles at the slaughterhouse. Hemorrhages were observed in 10% to 60% (with an average of 20-30%) of chicks per flock. To find out the etiology of these lesions, the present study was conducted.

    Methods

    Different environmental factors were investigated, and FAdV, infectious bursal disease virus (IBDV), and chicken infectious anemia virus (CIAV) were detected using molecular assays.

    Results

    Among the viruses tested, FAdV was detected by polymerase chain reaction (PCR), and sequence analysis clustered the virus into species E, serotype 7.

    Conclusion

    This is the first report on FAdV-7 existence among poultry in Iran. Effective screening of the chicks at slaughtering age should be performed from the whole country.

    Keywords: Broiler, Fowl adenovirus, Hemorrhage, Hexon gene
  • B. Cheraghi, R. Vafaei, S. M. Nassiri * Pages 248-250
    Background

    Tritrichomonas foetus is recently found to be one of the causes of chronic diarrhea in domestic cats but there is no report of feline intestinal trichomoniasis in Iran.

    Case description

    A 9 months female domestic short-haired cat was referred to our hospital with a history of chronic diarrhea over the past two months, and with an unsuccessful previous antibiotic therapy in another clinic.

    Findings/treatment and outcome

    Clinical examination revealed 39.8°C rectal temperature. Complete blood count (CBC) showed moderate inflammatory leukogram. By the wet-mount faecal assessment, moving organisms were observed. Rectal scarping dry-mount cytology revealed many inflammatory cells along with huge numbers of trophozoites with typical morphologic characteristics including central axostyle, undulating membrane, flagella, and one laterally located nucleus. Polymerase chain reaction (PCR) was performed and confirmed the diagnosis of T. foetus. After treatment with metronidazole and probiotics, the cat was completely recovered.

    Conclusion

    This study represents the first case of intestinal trichomoniasis in a cat with chronic diarrhea in Iran.

    Keywords: Cat, Chronic diarrhea, Iran, Tritrichomonas foetus